Katsottiin Toisen kanssa Casablanca Teemalta sunnuntaina. Tv-kriitikko oli yltynyt peräti kuuteen tähteen elokuvaa ylistäessään. Televisiosta Casablanca oli tullut aiemminkin katsottua kauan sitten. Muistin siitä Ingrid Bergmanin kyyneleiset silmät sumuisella lentokentällä, miten niissä suuren rakkauden kuohu asettui väistämättömän edessä kohtalon tarjoamaan uomaan.

  

Elokuva on tarina sodasta ja rakkaudesta, ihanteista ja kärsimyksestä, pettymyksestä, joka kääntyy katkeruuden kautta jaloudeksi. Ja tämä on myös tarina pelureista, joille rahaa enemmän merkitsee moraalinen voitto. Elokuva kestää kriittisenkin katsojan epäluuloisen ja kyynistyneen silmäilyn. Tarina tempaa mukaansa ja tarjoaa vanhanajan tähtien glamouria.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.