Väliin riepoo. Esimerkiksi se, että kun tää kohtaa sattumoisin tuttavan, joutuu yleensä aina ensteks tekemään selkoa, että miten se on sujunut eläkkeellä olo. Tätäpä kysymystä ei voita muu kuin se, että voivoi, mitenkä se sinun silmäsi jaksaa. Siis ihan kuin otsassa olisi lappu: Vasta Eläkkeelle Jäänyt. Tai ihan kuin meikäläinen olisi pelkkä Silmä Kipeä. Joka sitä paitsi enää ei ole kipeäkään, se silmä, kunhan on. 

  

Että milloin mahdan olla taas tavallinen, kokonainen itseni muiden silmissä? Ei millään pahalla. Saanee tätä kysyä niin kuin tuotakin. Heh.

 • … entäpä jos leima on ollut otsassasi koko ikäsi. Että mitenkä sinä raukka tuon ongelmasi kanssa olet viime ajat pärjännyt. Voi kuinka sulla on varmaan vaikeaa…
  mutta entäs jos ei olekan vaikeaa. Jos haluaisi olla ihan tavallinen ihminen. Ilman ensimmäistäkään leimaa.

  Kaikki on niin suhteellista ystäväni…

  Kommentin jätti erakko · tiistaina 3. lokakuuta @ 11:38

 • Niinpä, suhteellista on.

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 3. lokakuuta @ 21:01

 • Haa, tuo onkin mielenkiintoista – määritämmekö tapaamamme ihmisen aina jonkun piirteen tai asian mukaan eli tapahtuuko aina tavatessa jonkun asteinen luokittelu. No tapahtuu, itse olen ainakin sitä mieltä. On niin helppoa tarttua johonkin konkreettiseeen, ei niin hirveästi joudu vaivaamaan aivojaan. Toki se hiljalleen kyrsii, kun luokittelu ei tunnu vaihtuvan 🙂 Mutta toisaalta taas onhan noissa kysymyksissä sellainen hivenen huolestunutkin sävy kertomassa siitä, että vastaantulija välittää.
  Ja kaikista kysymyksistä huolimatta olet se ihana kokonainen itsesi!

  Kommentin jätti Kippura · tiistaina 3. lokakuuta @ 23:18

 • On myönnettävä, että tähän ’laputukseen’ olen haksahtanut varmaan itse myös. Kyrsiminen taas kaiketi tulee siitäkin, ettei ole oikein itse sinut tilanteensa kanssa. Vastahan olen kahden kuukauden ikäinen eläkeläinen! Miten ihmeessä kaikki tuttavat olisivat sen jo ehtineet mieltää, kun tässä joutuu makustelemaan olemistaan vielä itsekin.
  Kiitos Kippura sanoistasi, tuli oikeasti hyvä mieli!

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 4. lokakuuta @ 12:50

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.