Riippuvuus rutiineista paljastuu, kun tilapäisestä syystä ei voikaan jatkaa kirjoitusprojektia, jonka parissa on tottunut istumaan joka päivä. Kun pitäisi keksiä korvaava toiminto, eikä niitä oikein ole varalla muita kuin lukeminen ja tv tai ristikot, kryptot ja sudokut. En ole tarvinnut tv-stä projektin aikana kuukausimääriin muuta kuin iltauutiset. Lukemista häiritsee taas ajatuksen harhautuminen oman keskeneräisen tekstin pariin.

Asiassa on tietysti hyviäkin puolia. Paras niistä on, että Toinen on saanut mieluistaan ja terveellistä päänvaivaa selvitellessään sotkua, jonka kirjoitteluapparaatin käyttäjä on onnistunut tumpeloimaan mielestään tärkeässä tarkoituksessa. Onko hyvä puoli, että itse on taas joutunut keräämään rippeet resilienssistään, ehkä on. Mutta kyllähän se kyrsii.

  • Saako siitä projektista kuulla joskus?

    Kommentin jätti Annikki · torstaina 18. heinäkuuta @ 19:24

  • Erään elämän tilinteko se vain on. Tarkoituksella jättää omille pojille ja heidän jälkikasvulleen muistoksi. Luulin sen jo tulleen valmiiksi, mutta elämä jatkuu ja polku mutkittelee…

    Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 23. heinäkuuta @ 17:24

  • Hyvä on tehdä selonteko. Minäkin olen kirjoittanut ja yhdessä vaiheessa jatkanut.Sieltä voi esimerkiksi löytyä vastauksia silloin, kun kysymykset heräävät ja me emme ole enää vastaamassa. Olisi kyllä hyvä kirjoittaa uudestaan ja ajatella kirjallistakin puolta, mutta se taitaa jäädä minulta tekemättä. Sinulla saattaa olla hienosti kirjoitettuakin.

    Kommentin jätti Annikki · keskiviikkona 24. heinäkuuta @ 18:09

  • Minulle siitä tuli myös kirjallinen haaste, halusin tehdä siitä hyvää tekstiä siinä valossa, minkä olen kirjoittajaseminaareissa oppinut. Olen saanut myös uusia näkökulmia oman tieni suhteen, ehkä oppinutkin jotain. Nyt tässä vaiheessa on suurenmoista nähdä omassa tarinassa joku mieli, joka ei ole itse suunniteltu tai haluttu, mutta merkittävä.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 25. heinäkuuta @ 11:46

  • Hienoa! Minulla on tuohon verrattuna aivan keskeneräinen.

    Kommentin jätti Annikki · torstaina 25. heinäkuuta @ 19:20

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.