Jeesuksen ylösnousemuksella oli raamatun kertomusten mukaan useita todistajia. Onko heidän todistuksensa luotettava? Asiaa syvällisesti tuntematon  raamatun lukija ajautuu helposti eksegeettisiin kehäpäätelmiin. Ei ihme, että helpoin tapa suhtautua ylösnousemukseen, on uskoa kirjaimellisesti, mitä raamatussa asiasta sanotaan – tai leimata koko asia yhdentekeväksi.

Ortodoksit tervehtivät pääsiäisenä toisiaan ”Kristus nousi kuolleista – totisesti nousi”. En ryhtyisi väittelemään tervehdyksen totuusarvoista. ”Minä uskon… ruumiin ylösnousemisen”, sanotaan evankelisluterilaisen kirkon uskontunnustuksessa jokapyhäisessä messussa. En liene ainoa, joka ei todellisuudessa usko ruumiin ylösnousemukseen, mutta liittyy kirkon uskontunnustukseen sellaisena kuin se on muotoiltu raamatun todistajalausuntojen perusteella. Usko on syvällisimmin uskon ja toivon asia.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.